Laatste dagen in Thailand
Door: Kai
Blijf op de hoogte en volg Kai
28 Augustus 2010 | Thailand, Bangkok
Het is natuurlijk allemaal razendsnel gegaan en vandaag is dan onze laatste dag in Thailand aangebroken. Een prachtige reis hebben we gehad en met alle mooie ervaringen op zak voelt het ook goed om weer lekker naar huis te gaan. Maargoed het is nog niet helemaal afgelopen, dus hier nog even een laatste update vanuit Thailand.
30 Meter diep!
Zoals Lieke in haar vorige verslag zei wilden we na onze PADI open water cursus ook nog voor onze diep specialiteit gaan. Zo gezegd zo gedaan, op woensdag 26 augustus zitten we al vroeg op de boot. Samen met onze duikinstructrice Marielle zullen we tot 30M diep gaan duiken. Onze divespot ligt deze keer aan de andere kant van het eiland, waar het water ook wat ruiger is. Op het begin is dit wel grappig, net een achtbaan. Helaas vindt de maag van Lieke het minder grappig. Voordat we aan onze duik beginnen wordt ze flink zeeziek. Maargoed, Lieke laat zich natuurlijk niet zomaar afschrikken. Zeeziek of niet, we beginnen gewoon aan onze diepe duik.
Het is echt ongelofelijk hoe snel je op 30M diepte zit. Volgens PADI mag je met sportduiken niet dieper dan 40M in verband met het gevaar op zuurstofvergiftiging. Als je ziet hoe snel je al op 30M zit, merk je pas hoe goed je op moet letten dat je niet dieper gaat. Nu is het op Koh Tao niet zo lastig, want de 30M die we bereiken is ongeveer ook het diepste punt ;). De duik gaat verder uitstekend. Om te testen of we op 30M diepte geen last hebben van stikstofnarcose (= "dronken" doordat je hersensignalen geblokkeerd worden door stikstof) moeten we op de bodem een rekensom oplossen. Gelukkig (maar ook alweer een beetje jammer) blijken we nog helemaal 100% en lossen de som zelf sneller op dan dat we bovenwater deden :). De duik is verder heel erg mooi. We zien weer prachtige koralen, hele grote anemonen, en verschillende vissen waaronder een barracuda, nog een paar andere grote jongens en heeeel veel andere kleine vissen. Echt prachtig en we mogen nu dus tot 30M diep duiken!
Na de duik komen we Bruin en Marieke (ook duikers bij Impian) tegen waarmee we gezellig lunchen en nog lang natafelen. Erg gezellig! De laatste avond zijn we van plan flink te gaan feesten. We eten in een leuk strandtentje (Lieke de barracuda die we dezelfde ochtend nog tegengekomen zijn ;)) waar ook mooie vuurshows gegeven worden (zie foto's). Na het eten zijn we echter zo moe dat we het grote feest toch maar inruilen voor ons fijne bed.
Party hardy op het station van Chumpon
Donderdagmiddag gaan we weer terug naar Bangkok. Na een hele fijne boottocht (Lieke wordt niet misselijk, hoera!) komen we ruim op tijd aan in Chumpon. Robert van de duikschool heeft ons een fijn adresje gegeven waar we goed kunnen eten. We hebben toch ruim de tijd, dus gaan we daar lekker eten. Als we na een heeeeeerlijke ravioli op het station aankomen blijkt dat we het nog wel wat rustiger aan konden doen. De trein heeft 3 of 4 uur vertraging!!!! In Nederland zou zo'n trein niet eens meer rijden. We kunnen ons ticket wel omboeken, maar dan moeten we 100Baht bijbetalen en hebben we een stoel in plaats van een bed. Bah! Dan maar Party Hardy @ Chumpon trainstation. Behalve de bewakers en dronkenlappen die 's nachts het enige leven vormen op het station, blijven wij achter met een heel aardig pools duo, Paul & Paulina. Ondanks dat we aardig moe zijn is het heel gezellig. Er wordt veel gekletst en er worden een paar Chang's achterover getikt. En zo tikt ook de tijd verder en verder totdat det trein om half drie eindelijk arriveert. Als we in ons bedje liggen zijn we blij dat we ons ticket niet naar een stoel in een eerdere trein omgeboekt hebben. Echt fantastisch! Na heerlijk geslapen te hebben worden we wakker en dan rijdt de trein al bijna Bangkok binnen. In Bangkok rijdt de trein echt dwars door de stad, door achtertuinen en over drukke wegen. Langs het spoor gebeurt vanalles en de trein rijdt dan ook voortdurend stapvoets. Best bizar!
Chillen in Bangkok
Onze laatste dag in Bangkok vullen we met vooral veel relaxen. We hebben een hotel tegenover het treinstation dat pas net geopend is. Het is echt heel erg mooi. Alles is nieuw en modern ingericht. Ook hebben we hier echt heel lekker Thais gegeten, een ervaring die we lang niet in alle Thaise restaurants gehad hebben ;). 's Middags gaan we naar de kleermaker om mijn overhemden te gaan passen. Spannend! We vinden ze allemaal heel mooi alleen zijn ze nog iets te losjes. Ik hoef er niet in te zwemmen. De overhemden worden daarom nog aangepast en de volgende ochtend zullen ze naar ons hotel verstuurd worden. Tevreden met het resultaat gaan we met de bus op weg naar een bioscoop (veel reizigers schrijven dat een bioscoop bezoek in Bangkok een hele beleving is, dus dat gaan we ook maar eens uitzoeken). In de bus komen we erachter dat we alleen maar groot geld hebben waarmee we niet kunnen betalen in de bus. Als we tegen de kaartjesverkoopster zeggen dat we niet kunnen betalen, helpt een meisje naast ons. Ze betaalt allebei onze kaartjes!! Zo ontzettend aardig. We raken met haar aan de praat en ze vertelt over haar werk en Bangkok. We willen haar graag bedanken, maar ze wil niets van ons aannemen. Alleen een fruitella :P. Het stomste van alles is nog dat we er vervolgens achter komen dat we nog 50 Baht hebben in een ander vakje van onze geldbuidel. Ook deze wil ze niet aannemen (de kaartjes kosten samen 28 Baht). Omdat wij echt niet willen dat zij onze kaartjes betaalt, stopt Lieke als we de bus uit moeten snel de 50Baht onder haar been. Als we al uit de bus zijn en de bus langzaam optrekt, begint ze enthousiast naar ons te zwaaien. Ze heeft de 50 Baht gevonden :)
De bioscoop waar we heen gaan zit in een eeeeeeeeeeeeeenorm winkelcentrum. Echt niet normaal. Voordat we bij de bioscoop op de 7e etage aankomenen gaan we dan ook flink shoppen en de tijd vliegt! We gaan uiteindelijk naar een Thaise film met Engels ondertiteling. Voordat de film begint moet iedereen gaan staan en wordt het Thaise volkslied met beelden van de koninklijke familie afgespeeld. Grappig! De film is ook heel grappig. Zeker omdat het blijkbaar heel gewoon is in Thailand om keihard te lachen in de bioscoop, haha. Soms ligt echt de hele zaal in een deuk en wij ook! Verder is de film heel erg oversekst, terwijl er geen seks in voorkomt :P
Na ons leuke bioscoop bezoek gaan we op pad naar het Hardrock Cafe van Bangkok! De collectie hardrock cafe items van de familie Leenders is bij deze weer uitgebreid ;) Ondanks de belachelijk hoge prijzen en niet zo'n leuk volk, zorgt het live bandje wel voor wat sfeer en hebben we een leuk gesprek met een Design fotograaf uit India die zich inzet voor goede doelen.
Na een heerlijke nacht zitten we nu onze laatste uren in Thailand uit te zingen. De overhemden zijn aangekomen dus die ga ik zo maar weer passen. Over een uurtje ongeveer vertrekken we naar het vliegveld. Om 22:30 thaise tijd vliegen we weg en morgenvroeg om 10:35 NL tijd zullen we aankomen in Dusseldorf.
Tot heel snel weer allemaal!
Liefs
Lieke en Kai
28 Augustus 2010 - 09:08
Kai Stevens:
We hebben ook de foto's van mijn en Lieke's laatste verslag nog toegevoegd ;)
Cheers! -
28 Augustus 2010 - 11:27
Hoi hoi Toppertjes,
als ik naar jullie foto's kijk dan kan ik bijna niet wachten met mijn reisje naar Indonesie (5 wkn chillen).
goeie reis verder en bedankt voor de tips over lombok
Michael -
28 Augustus 2010 - 13:47
Jelmer:
Het kàn inderdaad niet anders dan een toptijd zijn geweest in het leuke Thailand ( en Laos )
Goed om te lezen allemaal. Goede vlucht terug en welkom thuis alvast! -
28 Augustus 2010 - 16:01
Mama&papa:
Geweldige foto's weir!Leuk Ikea-steulke in de sloppenwijk,dezelfde es die vaan euch...auch studenten?:)
Goh jongens,t zit er op,geer zit noe in t vleegtuug nao ZITTERD!!!!Wat zal dees trip euch nog lang heugen!!!Ich dink net zoe lang es de leefde.....!!!!!XXXXXXX -
28 Augustus 2010 - 19:31
Wouter Leenders:
Leuk weer get van ug te leazen, nais pics bei dem weg. Wer zeen os murgen! -
29 Augustus 2010 - 13:29
Jan:
Haha, daar hangt dus echt niet de gitaar (blackie, ja hij heeft een naam:p) van Eric Clapton! Wel weer hele mooie verhalen en foto's. Tot snel luitjes! -
11 Oktober 2010 - 10:10
Aury:
Haha eindelijk al jullie verslagen gelezen :P
Wat een ervaringen!
XXX -
16 Oktober 2010 - 13:23
Jos Melse:
Mooie belevenissen!Welkom terug in ons kikkerlandje! brr. -
21 Oktober 2010 - 11:41
Lieke Leenders:
Haha Jan, jawel hoor, daar hangt die dus wel;)
xxx -
21 Oktober 2010 - 14:39
Jan:
Toch denk ik van niet.. aangezien hij er nog steeds op speelt :D Ach ja, maakt ook niet uit ;) wel grappig dat ik je reactie nog zie nu ik iets voor je dagboek aan het fixen ben :p -
22 Oktober 2010 - 12:29
Go, Joh een leuk verhaal, maar ik ken je niet persoonlijk. IK GA OP WEG OM IN HET BARRIER REEF TE DUIKEN.heb speciaal mijn brevet daarvoor gehaald. ik zie wel hoe het gaat lees maar het verhaal Nell van de graaf -
31 Oktober 2010 - 12:42
Nammen Mathijs Roosjen:
leuk zit zelf in indonesie -
13 November 2010 - 16:39
Fiona Boter: