Tung Tong the ladyboy en avontuur in de jungle - Reisverslag uit Chiang Mai, Thailand van Kai Stevens - WaarBenJij.nu Tung Tong the ladyboy en avontuur in de jungle - Reisverslag uit Chiang Mai, Thailand van Kai Stevens - WaarBenJij.nu
VIP-Report

Tung Tong the ladyboy en avontuur in de jungle

Door: Kai

Blijf op de hoogte en volg Kai

06 Augustus 2010 | Thailand, Chiang Mai

Sawatdee khrab :)

Het laatste verhaal van Lieke eindigde bij onze laatste avond in Sukothai. Alles gaat nog steeds goed met ons. Ook weer heel erg bedankt voor jullie reacties :)
De foto's en video's volgen wederom zo snel mogelijk.

Eerste ontmoeting met een ladyboy
Die laatste avond gaan we nadat we onze waarbenjij hebben bijgewerkt op zoek naar iets lekkers te eten. Omdat het pijpestelen regent besluiten we weer naar de chopper bar naast ons hostel te gaan. Het eten is ons gisteren wel bevallen, dus waarom niet nog een keer? Als we binnenkomen worden we meteen weer allervriendelijkst ontvangen. De eigenares loopt, ookal is het pikkedonker, de hele avond met een zonnebril op. Zal wel hip zijn ofzo. Het ziet er in ieder geval grappig uit. Lieke en ik bestellen een rode curry, eentje met kip en eentje met garnalen. Als we vragen of de curry niet te heet is antwoordt de jongen die ons bedient 'lietel biet spiciiiii'. We wagen het er maar op, maar bestellen wel vast twee grote biertjes om het eventueel af te blussen. Als onze curry arriveert zien we al grote stukken rode peper er in drijven. Lekker. Toch valt het qua spicyness nog best mee vind ik. Lieke is de verstandige onder ons en vist de rode pepers uit de curry. Ik zie de pepers als een goed idee om gebruik te maken van mijn fles Chang ;)

In het restaurant lopen de huisdieren van de eigenares, twee honden en een jonge kat gewoon rond. Een van de honden heet Lopang en is 16 jaar oud vertelt de eigenares in het beetje Engels dat ze kan. Als we lopang roepen strompelt hij ongeinteresseerd voorbij. Het kleine katje laat zich echter wel graag vertroetelen en maakt al snel vriendjes met Lieke die hem onder zijn kin kriebelt. De kat knijpt zijn ogen samen en bromt tevreden. Als we even later nog even bij het personeel, twee jongens en de eigenares, aan de bar gaan zitten komt de kat weer. Hij loopt gewoon over de bar, waar naast servies en dergelijke ook gewoon zijn eet en drink bak staan, en springt weer bij Lieke op schoot. 'What is his name?' vraagt Lieke aan een van de jongens. 'Tung Tong' antwoordt hij. Dan komt de eigenares erbij en zegt 'he ladyboy! he ladyboy!' en ze maakt een knipgebaar vlak onder de staart van Tung Tong. We hadden er een paar zien lopen in Bangkok, maar nu hebben we waarempel onze eerste ladyboy ontmoet! :)

We vertellen de eigenares dat we in Nederland ook wel een kat willen in ons appartement en dat we deze dan ook Tung Tong willen noemen. Maar dan willen we wel weten wat Tung Tong betekent. Hoe duidelijk we het ook vragen, ze begrijpt niet wat we bedoelen. Dan schrijf ik het woord 'glass' op een papiertje en teken er een glas onder. Daarnaast schrijf ik Tung Tong en dan begrijpt ze wat ik wil weten. Ze tekent er een zak bij gevuld met munten. Tung Tong betekent geldzak! Leuk om onze kat later bij zijn Nederlandse naam te roepen: 'he geldzak kom eens hier'.

Als we na veel gelach besluiten om langzaam richting hostel te gaan geven we als dank voor de gezellige avond 100 Baht (€2,50) fooi op de rekening van 500 Baht. Dat vindt de eigenares dan weer zo fanastisch dat ze ons weer op haar rekening een nieuw biertje voorzet. En zo blijven we dus nog even plakken. Voordat we uiteindelijk naar huis gaan noteren we het e-mail adres van een van de jongens en beloven dat als we ooit onze eigen Tung Tong hebben, we een foto van hem zullen opsturen.

Vlammen met Freddy
De volgende morgen gaat de wekker veel te vroeg om zes uur 's ochtends. Meteen nadat ik wakker wordt begint mijn buik te rommelen. Hm rode pepers, rommelende buik. Dat wordt vlammen! Snel naar het toilet. In alle hectiek heb ik niet in de gaten dat ik bespied wordt tijdens mijn toilet bezoek. Dan echter spot ik mijn harige vriend Freddy. Hij zit daar stiekem in het hoekje naar me te loeren. Met zijn acht poten samen zo groot als een tennisbal. Dankzij freddy is het gerommel in mijn buik ineens over en heb ik hem snel in mijn eigen stank achtergelaten ;) Na nog de nodige krampen en steken trekt de buikpijn gelukkig snel weer bij want we hebben een busrit van zes uur naar Chiangmai te gaan.

Aankomst in Chiang Mai
Gelukkig verloopt de busrit verder prima en blijkt mijn buik weer helemaal in orde. Om 1 uur 's middags komen we aan in Chiang Mai. Zoals we al gelezen hadden in onze Rough guide staat er een hele zwerm taxi en tuktuk chauffeurs ons op te wachten. Vaak proberen deze chauffeurs je naar een hostel of hotel te brengen waar zij een toeslag krijgen voor iedere nieuwe gast die ze brengen. Ook die van ons probeert het. Als we instappen krijgen we een flyer van een hee l chique ogend hotel. Omdat we liever op onze eigen keuze afgaan laten we ons echter eerst naar een hostel brengen. Helaas blijkt dit vol te zijn en het hostel ernaast ziet er zowel van buiten als binnen niet heel fris uit. Dan maar eens bij het chique hotel kijken. Al helemaal als we horen dat het maar 400 Baht (€10,-) per nacht kost voor een kamer. Voor dat geld hebben we nu een kamer in een hotel met zwembad, goed Engels sprekend personeel, een dakterras om te zonnen enz. Heerlijk!

Op avontuur in de jungle
Naast het relaxen dat we in Chiang Mai uitstekend kunnen doen, wilden we ook graag iets avontuurlijks ondernemen. Direct na aankomst in ons hotel regelen we dat we de volgende dag mee gaan naar de zogenaamde Jungle Flight. Dit is een tocht door de boomtoppen van de jungle in de bergen bij Chiang Mai. Je verplaatst je via zogenaamde zip lines en er zijn ook een paar punten waar je moet abseilen. Aangezien Lieke en ik toch allebei wel een beetje hoogtevrees hebben moet dit vast wel avontuurlijk genoeg zijn.

De volgende ochtend worden we om 8.30 's ochtends bij ons hotel opgehaald. Samen met zes Spanjaarden en twee Taiwanezen doen wij route B, de langste route met ook de langste kabel van welgeteld 300M. Bizar trouwens dat geen enkele Spanjool een woord Engels kon. Ze blijven maar gewoon in het Spaans doorpraten alsof iedereen ze verstaat. Verder zijn het wel hele leuke mensen waar we veel mee kunnen lachen. Ook de gidsen zijn erg leuk. Zo leren we ze om 'Gaan met die banaan' te zeggen als iemand van het platform afzet om naar de volgende boomhut te vliegen: ' Kaan metybanaaan!!!'. Onze hoogtevrees wordt nog wel een paar keer goed op de proef gesteld, bijvoorbeeld als we 40M naar beneden moeten abseilen. We doen het toch maar even! Uiteindelijk overtreft de Jungle Flight al onze verwachtingen. Echt ongelofelijk als je op 120M hoogte van de ene boom naar de andere vliegt en tegelijk kilometers ver het dal in kijkt waar wolken tussen glooiende bergruggen verdampen in de felle zon.

Ik denk dat ook hier de foto's en vooral de video's beter kunnen verwoorden hoe het was!

Op naar Laos!
Vandaag blijven we nog een dag lekker relaxen in Chiang Mai. Er is zoveel te zien hier, maar eigenlijk is het vooral een stad om nog even goed te relaxen voordat we het naar verwachting iets minder luxe Laos ingaan. De rit naar Luang Prabang in Laos zal een lange zit worden. We zijn nog in dubio of we de dure maar relaxte VIP bus pakken (1 dag en 1 nacht reizen) of dat we het goedkope openbare vervoer zullen nemen (2 dagen reizen). Onze volgende update zal in ieder geval vanuit een nieuw land komen waar we heel nieuwsgierig naar zijn!

Veel groetjes en nogmaals bedankt voor alle leuke reacties!

Lieke en Kai

• 07 Augustus 2010 - 08:17

Brigitte:

Echt hartstikke leuk om jullie avonturen te lezen en de mooie foto's te bekijken. Veel plezier en geniet er van!
    Brigitte

• 07 Augustus 2010 - 08:39

Bert:

Geweldig die video's. Wat een avonturen. Zouden jullie dat op de kermis bij ons ooit gedurfd hebben? We verheugen ons weer op jullie volgende verhalen. Geniet ervan!

• 07 Augustus 2010 - 09:24

Bert:

Trouwens verrassend dat glad geschoren gezicht. Ik had het in eerste instantie niet eens gezien.......

• 07 Augustus 2010 - 13:21

Denny:

Dat lijkt me geweldig, zo hoog boven de jungle te zweven! En ik zie dat jullie Freddy, de vriend van Tamara ook al hebben ontmoet ;) Veel plezier nog! Ik wacht op de verhalen.

• 08 Augustus 2010 - 10:53

Femke:

Wauw, klinkt fantastisch! Probeer jullie vanuit Marokko nog een beetje te volgen:P maar denk dat ik eenmaal terug in Nederland even bij moet lezen;)
    Geniet ervan!

Liefs

• 09 Augustus 2010 - 22:03

Jelmer:

Rode pepers ; vliegen tussen de boomtoppen.
    Helden zijn jullie! Stoere video's!

Pittig eten blus je met warme thee!

Sterkte tijdens de lange busreis. Ik zou de 2 dagen-trip doen.

Enjoy!

• 10 Augustus 2010 - 08:18

Gino:

Super gaaf al die ervaringen zo te lezen! Heel leuk!
    Veel plezier nog!

Gr gino

• 11 Augustus 2010 - 08:40

A'mee:

Oohhhhh..ik ben benieuwd hoe jullie t in Laos vinden(A)

Klinkt allemaal fantastisch!!!! Is totaal iets anders dan 2 weken bruinbakken aan de Costa del Sol!

Nog heel veel plezier lieve Kai en Lieke

• 18 Augustus 2010 - 20:14

Ilse :

Hoi Lieke en Kai
    Via slagerij Vink(waar pap "Bert"altijd komt) op jullie site terecht gekomen.Leuk om allemaal door te lezen ook als onbekende :-)Trouwens Tung Tong is ook een gerecht, het lijken net gouden geldzakjes. Erg lekker!Bestel ze maar eens. Geniet van jullie mooie reis.
    Groetjes Ilse