Thailand en Laos, we komen er aan! - Reisverslag uit Utrecht, Nederland van Kai Stevens - WaarBenJij.nu Thailand en Laos, we komen er aan! - Reisverslag uit Utrecht, Nederland van Kai Stevens - WaarBenJij.nu
VIP-Report

Thailand en Laos, we komen er aan!

Door: Kai

Blijf op de hoogte en volg Kai

12 Maart 2010 | Nederland, Utrecht

Enkele weken geleden besloten Lieke en ik om onze zinnen voor deze zomer op Thailand en Laos te zetten. Kunst was alleen nog om een ticket te vinden wat binnen ons budget past. Na vele avonden achter de computer en telefoontjes naar reisbureaus, het nodige gemopper en enkele grote decepties toen we dachten een goedkoop ticket gevonden te hebben, maar na alle gegevens ingevoerd te hebben ineens het ticket niet meer beschikbaar was, is het ons toch gelukt!!!!

De vlucht
We vliegen met Mahan Air vanaf Dusseldorf, via Teheran, door naar Bangkok. En ja, de nodige research naar veiligheid en betrouwbaarheid van deze airline hebben we ook gedaan. Ziet er allemaal prima uit! Mooi is ook dat Lieke in het vliegtuig naar Teheran een hoofddoekje krijgt omdat deze voor haar verplicht is op het vliegveld van Teheran. Ook al ga je het land niet echt in, je krijgt daardoor toch wel een beetje het gevoel dat je ook van het veelbesproken land Iran (wat overigens een prachtig land schijnt te zijn om in te reizen, met hele vriendelijke mensen) hebt mogen proeven.

REISSCHEMA

VERTREK: 06:45
AANKOMST: 10:00

DUUR INCL. OVERSTAPTIJD: 16,5 uur

PLANNING
De romantiek van backpacken ligt natuurlijk in de ad hoc planning die je ter plekke maakt. Toch is het ook leuk om van tevoren een idee te vormen van wat je denkt te gaan doen tijdens de trip. Of we deze dingen ook echt gaan doen zullen we nog wel zien :)

In grote lijnen willen we na aankomst twee dagen Bangkok verkennen, dan een treinticket regelen richting Laos om daar twee weken te backpacken en dan weer terug naar Thailand om nog twee weken te chillen...

Een aantal activiteiten die we misschien wel gaan doen tijdens onze reis:

1. Gibbon experience
Het internet staat er vol van. Deze tocht door de boomtoppen van de Jungle in het natuurreservaat van Bokeo, Laos. Via zogenaamde "Ziplines" verplaats je je door de boomtoppen van de jungle. Slapen doe je ook hoog in de lucht, in prachtige boomhutten.

Een filmpje:

De trip is echter ook niet een en al romantiek. Ratten en grote spinnen ontmoeten tijdens de Gibbon Experience is niet ongebruikelijk:

Lekker toch =)

2. COPE project Vientiane
Hier worden slachtoffers van Lepra, Polio en vooral clusterbommen geholpen. Arme mensen die de medische verzorging zelf niet kunnen betalen, kunnen hier terecht. Na mijn reis met de leprastichting vorig jaar, lijkt het me interessant hier een kijkje te nemen.

3. Bridge over te river Kwai
In het noorden van Thailand nabij de grens van Birma ligt deze beroemde brug. 3000 Nederlanders stierven bij de aanleg van de spoorlijn waar de brug onderdeel van is. De Japanners wilden de aanleg die vier jaar moest duren in een jaar voltooien waardoor veel krijgsgevangen hierbij gestorven zijn van uitputting.

4. Duiken
Als we de kans krijgen willen we zeker de onderwaterwereld van Thailand bezoeken.Hiervoor moeten we waarschijnlijk meer richting het zuiden waar de Phuket achtige mega toeristische dingen liggen :/

5. Fietsen door Bangkok
In Bangkok kun je per fiets de stad verkennen. Een Nederlander organiseert deze tochten en het schijnt erg leuk te zijn.

Verder zijn er nog een heel aantal interessante plaatsen die we willen bezoeken. We lezen ons in ieder geval goed in op WaarBenJij...

Of we dit ook allemaal gaan doen? Geen idee...alleen de eerste nacht boeken we vooraf en dan zien we het wel weer :)

Lao jer gun! (Au revoir, tot ziens)

- Kai

• 12 Maart 2010 - 12:40

Gino:

Klinkt goed!! Veel plezier :-)

• 13 Maart 2010 - 12:11

Jelmer :

Geen India dus?

Maar dit is ongetwijfeld een leuk alternatief!

• 13 Maart 2010 - 15:54

Lieke Leenders:

Ich hub dr zin in!
    De Gibbon Experience gaon ver zeker daon, al bin ich echt ontzettend bang veur die spinnen!! (allein al de filmpjes!!)
    xxx
    Lieke

• 14 Maart 2010 - 08:46

Anouk:

Klinkt weer als een nieuw avontuur in de dop. Dan moeten we haast maken met internetverbinding in ons huis in Spanje, om het te kunnen volgen.

• 15 Maart 2010 - 11:14

Wiesje:

Dat klinkt helemaal te gek Kai (& Lieke!)! Leuk om naar uit te kijken...

• 08 Mei 2010 - 10:37

Anke:

Hey!

Nice dat je weer zo'n tripje in het vooruitzicht hebt. Tip voor de fietstocht: Co van Kessel, echte aanrader is de fietstocht door chinatown..echt geweldig!
    Ik ben ook bij de river kwai geweest, erg indrukwekkend!
    Have fun!

• 12 Mei 2010 - 02:44

Nadine Van Heesch:

Hoi Kai,
    Dit belooft een mooi avontuur te worden. Ik ben nu al een paar maanden in Thailand, dus spiek maar even op mijn wbj.nu voor alle activiteiten. Flight of the Gibbon staat ook absoluut nog op mijn verlanglijstje.
    Veel plezier,
    Nadine

• 19 Mei 2010 - 21:07

Domenique Rijsdijk:

Hey Kai !

Wat leuk dat je dit gaat doen !! :D
    Misschen kom je Sanne, Corné of Heleen nog wel tegen !
    Bij deze wens ik je alvast heel veel plezier, het gaat vast weer een supertijd worden ! :D

xXx

• 23 Mei 2010 - 08:41

Tom Van Amsterdam:

Hey, Mooi man, Moet jij ook een vuistdikke baard laten staan of hoeft dat dan weer niet in dat boevenland(moet ik zeggen)., Doe die pannenkoek de groeten, ze kunnen daar wel judoën trouwens;) Ciao!!

• 27 Mei 2010 - 10:50

Juul De Vries:

Geeeeeen idee hoe ik via mijn waarbenjij.nu bij die van jou kom. Maar fietsen in Bankok moet je zeker doen, bij Michiel Hoes. Have fun!

• 03 Juli 2010 - 08:00

Bram En Willem Peters- Schrama:

Hey!

Kwam toevallig op jullie blog terecht.. Die fietstocht in Bangkok hebben wij vorige zomer gedaan en is echt een absolute aanrader. Ze nemen je echt mee naar de leukste plekjes.... heel gaaf!

Mocht je dat gaan doen (bij het "Nederlandse" bedrijf, ABC- tours heet het volgens mij) dan moet je zeker vragen naar On. Zij is echt heel geweldig!

Fijne reis,

Willem

• 19 Juli 2010 - 08:01

Smee:

I'lk follow yoouuuu! (bothes)
    Toet volgende weak xx

• 19 Juli 2010 - 09:18

Dagmar Cliteur:

Hoi Kai,
    ik kreeg een berichtje van jouw blog in mijn inbox op waarbenjij. Vet dat je in Bangkok wil gaan fietsen. Ik woon voor 5 maanden met met mijn vriend in Bangkok en ons leek dat ook nog leuk om te doen. Weet jij toevallig bij welk bedrijf dat is? In ieder geval heel veel plezier op reis.

Dagmar

• 22 Juli 2010 - 05:38

Dagmar Cliteur:

Hoi Kai,

Wat je zeker moet doen in Bangkok is het paleis en wat Pho bekijken. Het is toeristisch maar dat is het met een goede reden. Verder zou ik, of je nou van winkelen houdt of niet gaan kijken bij de enorme supermall Paragon en misschien een filmpje pakken daar. Ik heb nog nooit zo'n gigantische en luxe bioscoop gezien. Ik zou willen dat ik je meer tips kon geven maar omdat wij tijdens de rellen hier zaten, hebben we de meeste van onze weekeinden buiten Bangkok proberen door te brengen. Samen fietsen gaat helaas niet lukken want dat wekeind gaan wij met de collega's van mijn vriend raften (ook leuk ;)). Ik heb gekeken bij die ABC-tours en dat ziet er echt goed uit. Wel een beetje prijzig (25 euro voor een ochtend of middag) maar ik denk dat het een leuke manier is om wat van Bangkok te zien. Mocht je nog vragen hebben hoor ik het graag. De reiskriebels zullen al wel begonnen zijn dus nog veel plezier met de voorbereidingen!

Dagmar

• 26 Juli 2010 - 14:42

Mama&papa:

Hoi lief stelletje
    Zeet geer al een bietje biegekomme vaan de verhuizing?Succes mit euch kleier in de backpacks te doen,Kai het genoeg aon ein handdook dus dat sjeilt:)Nog drie daag wirke en dan geit t groete avontuur beginne!xxx